ГоловнаСвіт

Парламент Франції позбавив Марін Ле Пен депутатської недоторканності

Екс-кандидат у президенти порівняла французьких парламентаріїв з бойовиками ІДІЛ.

Парламент Франції позбавив Марін Ле Пен депутатської недоторканності
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Національні збори (нижня палата парламенту) Франції позбавили лідера партії "Національний фронт" Марін Ле Пен депутатської недоторканності. 

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на джерела в парламенті Франції. 

Таке рішення прийняла вища колегіальна інстанція нижньої палати парламенту - бюро Національних зборів, що складається з 22 депутатів.

"Краще бути джихадистом, який повертається з Сирії, ніж депутатом парламенту, що засуджує обмеження "Ісламської держави", - так у своєму Twitter прокоментувала рішення сама Ле Пен. 

Ле Пен позбавлена імунітету через публікації в своєму Twitter фотографій людей, убитих бойовиками ІДІЛ. Вона опублікувала їх у грудні 2015 року, після того, як журналіст Жан-Жак Бурден провів паралель між її партією і ІДІЛ. 

Як уточнює Le Monde, розслідування щодо Ле Пен і її соратника Жильбера Коллара, який підтримав голову партії, було розпочато в грудні 2015 року прокуратурою Нантерра за "поширення образів насильства".

У травні у Франції пройшли вибори президента. На них переміг лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон, який набрав 66,06% голосів. Ле Пен отримала 33,94% голосів. За Ле Пен проголосували 10,6 млн виборців, за Макрона - 20,7 млн.

Нагадаємо, що в червні Європарламент позбавив Марін Ле Пен депутатського імунітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram