ГоловнаСвіт

Зовнішня політика Трампа призвела до зростання антиамериканських настроїв в Європі, - Пашков

"Є низка кроків Трампа, які в світі оцінюють дуже неоднозначно".

Зовнішня політика Трампа призвела до зростання антиамериканських настроїв в Європі, - Пашков
Фото: Макс Левин

Відносини США з європейськими столицями за останній рік значно погіршилися. Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна заявив Михайло Пашков, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова.

"Я охарактеризував би підсумки зовнішньої діяльності Трампа як проблемні. Є низка кроків Трампа, які оцінюють у світі дуже неоднозначно. Це

вихід із кліматичних угод, коливання трансатлантичної системи торгово-економічних відносин, вихід з ЮНЕСКО", - заявив Пашков. Тому в Європі насторожено оцінюють зовнішню політику США, вважає експерт. "Побічно це можна відчути в пошуках Європейським Союзом своєї майбутньої моделі в сфері безпеки і економічній сфері. Римський саміт це також продемонстрував", - сказав Пашков.

Проблемною, за словами експерта, залишається політика США відносно Північної Кореї.

"З одного боку дуже суперечливі заяви, починаючи від

«вогню і гніву», закінчуючи готовністю сісти за стіл переговорів. Знову ж виникає багато запитань. Така зовнішня політика США, як мені здається, призвела до зростання антиамериканських настроїв у країнах Європи, тим паче напередодні виборів у Франції та Німеччині. З іншого боку, це призвело до обережних і проблемних відносин Вашингтона з європейськими столицями. Я не хочу говорити про те, що Трамп провальний у своїй зовнішній політиці, але, тим не менше, такі тенденції є, і багато в чому визначають відносини Вашингтона як з Брюсселем, так і з Пекіном і Москвою", - заявив політолог. Також експерт зазначив, що відносини з Москвою, на думку обох сторін, перебувають у найнижчій точці. Незважаючи на це, Пашков не сумнівається, що заплановану зустріч Трампа з Путіним у В'єтнамі російські ЗМІ піднесуть як великий успіх російської зовнішньої політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram