ГоловнаСвіт

Білий дім зробив заяву з нагоди Національного дня жертв комунізму.

"Більшовицька революція породила Радянський Союз і похмурі десятиліття гнітючого комунізму".

Білий дім зробив заяву з нагоди Національного дня жертв комунізму.
Фото: wall.alphacoders.com

Білий дім зробив заяву з нагоди Дня жертв комунізму 7 листопада, який, як наголошують, "знаменує собою 100 років з тих пір, як у Росії відбулася більшовицька революція".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Американська адміністрація відзначає, що "більшовицька революція породила Радянський Союз і похмурі десятиліття гнітючого комунізму, політичну філософію, несумісну зі свободою, процвітанням і гідністю людського життя".

"США заявляють про свою рішучість бути на боці всіх тих, хто прагне світлого і вільного майбутнього", - йдеться в заяві Білого дому.

"За минуле століття комуністичні тоталітарні режими в усьому світі вбили понад 100 млн осіб, експлуатували, чинили насильство і нечувані руйнування. Ці рухи, під хибним приводом звільнення, систематично позбавляли невинних людей їх визначених богом прав на вільне волевиявлення, свободу спілок і незліченних інших прав , які ми вважаємо священними. Громадяни, які прагнуть свободи, були підпорядковані державі примусом, насильством і страхом", - нагадує прес-служба Білого дому.

Нагадаємо, цього року цей день збігся в часі зі 100-річчям Жовтневої революції. У Росії до її 100-річчя вирішили випустити годинник з краплею крові нащадка Миколи II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram