ГоловнаСвіт

Поліція розповіла про конфлікт техаського стрільця з тещею

Причиною стрілянини вважають сварку Девіна Келлі з сім'єю.

Поліція розповіла про конфлікт техаського стрільця з тещею
Дэвин Патрик Келли
Фото: Twitter

Причиною стрілянини в баптистській церкві в Техасі, в результаті якої загинули 26 осіб, міг бути сімейний конфлікт між стрільцем Девіном Келлі і його тещею, розповів CNN голова регіонального департаменту громадської безпеки штату Техас Мартін Фрімен.

"Це безглуздий злочин, але ми можемо сказати, що всередині сім'ї [Девіна Келлі, який відкрив вогонь по людях] відбувався конфлікт", - сказав Фрімен. На богослужіння до церкви, де сталася стрілянина, за його даними, регулярно ходила теща Келлі, яка отримувала від нього погрози. Однак чим саме американець погрожував своїй родичці, в місцевій поліції не уточнили.

"У цій церкві була теща підозрюваного", - уточнив Фрімен, додавши, що наразі не може "вдаватися в подробиці цього внутрішнього конфлікту, який поліцейські досі перевіряють і ретельно розслідують".

"Але ми хотіли б сказати, що він [сімейний конфлікт] був", - зазначив голова регіонального департаменту громадської безпеки. "Це [злочин] не було мотивовано расовою приналежністю і не було скоєно з релігійних переконань. Внутрішній конфлікт із сім'єю та родичами [був причиною інциденту]", - підсумував він.

Стрілянина в церкві техаського міста Сатерленд-Спрінгс сталася 5 листопада. Нападник відкрив вогонь по парафіянах з автоматичної гвинтівки. У результаті загинули 26 людей, ще 20 отримали поранення. Пізніше стало відомо, що стрілянину по людях відкрив американець Девін Келлі. За інформацією місцевої влади, після цього він вкоротив собі віку.

У 2010-2014 роках Келлі проходив службу в американських ВПС. У 2012-му його віддали під суд через насильство над дружиною і дочкою. 7 листопада CNN повідомив, що серед жертв стрілянини в техаській церкві була також Лула Вайт, 71-річна бабуся дружини Келлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram