ГоловнаСвіт

Техаський стрілець раніше був засуджений за напад на дружину і дитину

Колишній військовослужбовець потрапив під трибунал і з ганьбою був звільнений зі служби.

Техаський стрілець раніше був засуджений за напад на дружину і дитину
Фото: edition.cnn.com

26-річний Девін Патрік Келлі, який влаштував стрілянину в церкві у Техасі, раніше був судимий за напад на власну дружину і дитину.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника ВПС США, де служив Келлі.

З 2010 по 2014 рік Келлі проходив службу служив на базі ВПС Холломан у Нью-Мексико.

У 2012 році військовий трибунал засудив його за побиття дружини і дитини до року позбавлення волі, а потім понизив у ранзі і звільнив.

Також стало відомо, що минулого літа Келлі працював охоронцем у водному парку в Техасі. Зброю - напівавтоматичну гвинтівку AR-556 - він купив у квітні 2016 року в Сан-Антоніо. За даними поліції, на той момент правоохоронці не мали інформації, яка могла стати підставою заборонити придбати Келлі зброю.

Нагадаємо, 5 листопада Девін Патрік Келлі розстріляв парафіян баптистської церкви американського міста Сазерленд-Спрінгс. 25 людей померли на місці, ще одна - дорогою в лікарню.

За попередніми даними, Келлі не був пов'язаний ні з однією з терористичних організацій. Його знайшли мертвим у машині неподалік від місця події. Повідомляють, що після стрілянини один з місцевих жителів зі зброєю кинувся в погоню за стрільцем. Після цього Келлі знайшли мертвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram