ГоловнаСвіт

США пред'являть звинувачення російським чиновникам у справі про кібератаки на Демпартію, - WSJ

У Мін'юсті США і ФБР відмовилися прокоментувати цю інформацію.

США пред'являть звинувачення російським чиновникам у справі про кібератаки на Демпартію, - WSJ
Фото: EPA/UPG

Міністерство юстиції США встановило особи більш ніж шести членів уряду Росії, які причетні до зломів серверів Демократичної партії США

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з перебігом розслідування.

Прокурори й агенти зібрали докази, щоб пред'явити звинувачення російським чиновникам. За словами співрозмовників видання, це може статися наступного року. Вони додали, що зараз обговорення справи перебуває на ранній стадії.

У Мін'юсті США і ФБР відмовилися прокоментувати WSJ цю інформацію.

У грудні минулого року США звинуватили Росію в спробі вплинути на вибори президента США в 2016 році. Спецслужби вважають, що Росія причетна до кібератаки на Демократичну партію США і до публікації компрометуючих відомостей про кандидата в президенти Гілларі Клінтон. Документи, що дискредитують її, були опубліковані на ресурсі WikiLeaks. У Кремлі заперечують свою причетність до кібератаки.

Засновник проекту WikiLeaks Джуліан Ассанж 31 жовтня назвав джерело компрометуючих матеріалів про КлінтонВін стверджує, що вони опинилися в розпорядженні організації не через злом, а в результаті офіційного запиту на адресу американської влади. За його словами, ця інформація була отримана від Держдепартаменту в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram