ГоловнаСвіт

Россільгоспнагляд зобов'язали працювати у вихідні через загрозу дефіциту хліба в Петербурзі

Недоступність працівників Россільгоспнагляду у вихідні та свята сильно впливає на швидкість завантаження і розвантаження вагонів із зерном.

Россільгоспнагляд зобов'язали працювати у вихідні через загрозу дефіциту хліба в Петербурзі
Фото: EPA/UPG

Співробітникам Россільгоспнагляду доведеться працювати у вихідні та свята "в пікові періоди перевезення" сільськогосподарських вантажів через загрозу дефіциту хліба в Санкт-Петербурзі

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на доручення, що його дав віце-прем'єр Аркадій Дворкович голові Россільгоспнагляду Сергію Данкверту.

Згідно з дорученням, такі кроки необхідні, щоб у вихідні та свята забезпечити роботу "з видачі необхідних супровідних документів" на сільськогосподарські вантажі.

Наприкінці вересня губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко в листі Дворковичу повідомив про загрозу дефіциту хліба в місті через брак вагонів, на яких доставляють зерно. Полтавченко відзначав, що міські підприємства не отримують достатньо вагонів через експорт зерна.

На нараді, що відбулася в Мінтрансі 20 жовтня, декілька петербурзьких компаній скаржилися на те, що вагони з зерном не подаються, а заявки не узгоджуються. При цьому оператори стверджували, що вагонів вистачає. У РЗ заявляли, що вагони довго - до 10 діб - простоюють при завантаженні на елеваторах і що є проблеми з вивантаженням товару. Минулого тижня директор з комерційної діяльності РЗ Олексій Шило говорив, що на підприємствах Санкт-Петербурга зафіксовано суттєве "завищення простою вагонів". "Якщо ми кожен вагон будемо на завантаженні тримати по 42 години, то, звісно, їх не вистачить", - відзначав він.

Співрозмовник "Коммерсанта" в галузі зазначає, що недоступність працівників Россільгоспнагляду у вихідні та свята дійсно сильно впливає на швидкість завантаження і розвантаження вагонів. "До того ж, у п'ятницю вони близько 15:00 "закругляються"", - сказав він. Переведення співробітників Россільгоспнагляду на семиденний графік уже застосовували в 2011 році, відзначає "Коммерсант".

Джерело газети називає і іншу проблему. За його даними, у вихідні 30-40% елеваторів не працюють, хоча вагони прибувають цілодобово. Інший співрозмовник зазначає, що елеватори у вихідні діють, але підвищують ціни на свої послуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram