ГоловнаСвіт

Міноборони РФ назвало "географічним абсурдом" заяви сирійців, які тікають від режиму Асада

У РФ стверджують, що саме міжнародна коаліція авіаударами знищує сирійські міста.

Міноборони РФ назвало "географічним абсурдом" заяви сирійців, які тікають від режиму Асада
Фото: comments.ua

Міноборони Росії назвало "географічним абсурдом" твердження американських військових про втечу жителів звільнених територій у Сирії від режиму президента Башара Асада.

Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, повідомляє "Интерфакс". 

"Командувач Силами спеціальних операцій міжнародної коаліції генерал Джеррард днями переплюнув у своїх фантазіях про те, що відбувається на сході Сирії, всіх товаришів по службі", - заявив Конашенков.

За словами представника Міноборони РФ, від Джеймса Джеррарда було дивно "почути географічний абсурд про тисячі арабів, які нібито втікають зі звільненого від ІДІЛ Дейр-ез-Зора" на південь у бік Меядін, оскільки генерал одночасно з цим зазначив, що люди йдуть "не на південь, населений арабами, а на північ".

Конашенков "спеціально для командування Сил спеціальних операцій міжнародної коаліції" нагадав, що місто Меядін, яке розташоване за 30 кілометрів на південь від Дейр-ез-Зора, було більш ніж два тижні тому звільнене від бойовиків ІДІЛ. Конашенков наголосив, що тисячі сирійців повертаються туди додому, а не тікають. За його словами, сирійців, які тікають у бік Ракки з Дейр-ез-Зора, "немає зовсім", адже "після бомбардувань міста очолюваної США міжнародної коаліцією немає і самої Ракки".

Раніше під час брифінгу Джеррард заявив, що "сотні, тисячі арабів тікають у Маядін з Дейр-ез-Зора не від ІДІЛ, а від сил сирійського режиму". Американський генерал зазначив, що "люди йдуть не на південь, населений арабами, а на північ - на території, підконтрольні "сирійським демократичним силам".

Конфлікт у Сирії почався в березні 2011 року з мирних демонстрацій противників президента Сирії Башара Асада. Згодом він переріс у громадянську війну. Жертвами конфлікту стали близько 470 тис. осіб. За даними ООН, понад 5 млн людей стали біженцями, понад 7 млн - вимушеними переселенцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram