ГоловнаСвіт

Трамп заявив про необхідність закрити лотерею грін-карт

"Ми боремося за засновану на заслугах імміграцію, більше не буде лотереї".

Трамп заявив про необхідність закрити лотерею грін-карт
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

У США необхідно скасувати роздачу дозволів на проживання (Green card, грін-карт) у рамках Diversity Visa Lottery Program (DVLP, диверсифікаційна лотерея).

Про це президент США Дональд Трамп написав у своєму Twitter

"Терорист приїхав у нашу країну завдяки так званій диверсифікаційній лотереї, принади Чака Шумера", - написав Трамп, додавши, що Шумер "допомагає імпортувати" в США "європейські проблеми". Шумер - сенатор від Демократичної партії, який займається питаннями підтримки мігрантів.

"Ми боремося за засновану на заслугах імміграцію, більше не буде лотереї. Ми повинні стати набагато міцнішими і розумнішими", - йдеться в наступному повідомленні американського лідера.

Шумер у своєму Twitter опублікував текст листа Трампу, зазначивши, що імміграція для США є благом. Також він дорікнув Трампу в політизації проблеми. "Я завжди вірив і продовжую вірити, що імміграція - благо для Америки", - написав сенатор у Twitter.

Green card - документ, що підтверджує наявність посвідки на проживання в людини, яка не є громадянином США, але постійно проживає на території США. Документ надає людині право працювати на території цієї країни.

Сама програма Diversity Visa Lottery Program (DVLP, диверсифікаційна лотерея) була запущена в 1990 році. Вона передбачає щорічний розіграш 50 тис. документів для громадян усіх країн світу. Виняток становлять держави, з яких упродовж попередніх п'яти років у США іммігрувало понад 50 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше Трамп розпорядився посилити перевірки іноземців. Цьому передував теракт у Нью-Йорку.

31 жовтня в Нью-Йорку стався теракт - чоловік на вантажівці в'їхав у натовп людей, загинули вісім осіб. Організатором атаки назвали громадянина Узбекистану, 29-річного Сайфулло Саїпова. Він в'їхав у США в 2010 році й отримав посвідку на проживання. Саїпова затримали. За даними ЗМІ, у вантажівці виявили лист, автор якого висловлював прихильність ідеям терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram