ГоловнаСвіт

Першого міністра Британії звинувачують у сексуальних домаганнях

Союзник Мей заявив, що такі звинувачення на його адресу "неправдиві і глибоко ранять".

Першого міністра Британії звинувачують у сексуальних домаганнях
Дэмиен Грин
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей наказала розслідувати звинувачення на адресу її заступника Деміена Гріна, який нібито чіплявся до молодої активістки консерваторів протягом останніх двох років.

Про це повідомляє The Guardian.

Активістка Кейт Малтбі, яка на 30 років молодша за Гріна, першого державного міністра, розповіла, що політик доторкнувся до її коліна під час зустрічі в пабі Ватерлоо 2015 року і надіслав їй "двозначне" повідомлення після того, як у газеті з'явилося її фото, де вона вдягнена в корсет.

31-річна Малтбі розповіла, що 61-річний Грін є давнім другом її батьків, до нього вона звернулася за порадою після того, як приєдналася до руху консерваторів. За її словами, під час однієї із зустрічей вона хотіла отримати пораду від Гріна про те, як почати політичну кар'єру.

Під час цієї розмови політик зазначив, що його дружина "дуже розуміюча", і тоді Малтбі "відчула руку на коліні", яку Грін швидко забрав.

Розгнівана тим, що сталося, Малтбі більше не контактувала з Гріном, поки він не надіслав їй текстове повідомлення через рік, заявивши, що він "захоплений тим, як вона виглядає в корсеті", і запросив її на зустріч.

Грін, один з найближчих політичних союзників Мей, заявив, що будь-які твердження про те, що він допускав сексуальні домагання до Малтбі, є "неправдиві і глибоко ранять".

Нагадаємо, жінки в різних країнах почали зізнаватися в тому, що їх сексуально домагалися, після скандалу в Голлівуді, в центрі якого опинився продюсер Гарві Вайнштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram