ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністра Франції виключили з партії

З Республіканської партії виключили також двох представників діючого уряду і двох депутатів парламенту.

Прем'єр-міністра Франції виключили з партії
Эдуард Филипп
Фото: francebleu.fr

Прем'єр-міністра Франції Едуарда Філіпа, двох представників діючого уряду і двох депутатів парламенту виключили з Республіканської партій.

Голосування відбулося у вівторок ввечері, повідомляє 20 minutes

"Це суто офіційна зустріч. Політичне рішення фактично ухвалене минулого тижня переважною більшістю голосів. З юридичних причин (на голосуванні 24 жовтня не було кворуму - ред.). Сьогодні ж нам потрібно було лише задовольнити вимоги адміністративного формалізму", - заявив генеральний секретар партії, колишній спікер Національних зборів Бернард Аккоєр.

Разом з прем'єр-міністром членство в партії втратили міністр державної політики і держбюджету Жеральд Дарманін, держсекретар-міністр екологічного та солідарного переходу Себастьян Лекорну, голова групи Спілки демократів і незалежних кандидатів у Національній асамблеї Франк Рістер і депутат цієї групи Тьєррі Солер.

Причиною виключення з Республіканської партії, яка перебуває в опозиційному таборі, стало призначення президентом Еммануелем Макроном членів партії на посаду в діючому уряді, а також входження двох депутатів у президентську більшість.

Нагадаємо, минулого тижня повідомляли, що 56% французів вважають Макрона поганим президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram