ГоловнаСвіт

У машині виконавця теракту в Нью-Йорку знайшли записку про вірність ІДІЛ

Поки правоохоронні органи не встановили жодних прямих зв'язків між підозрюваним і ІДІЛ.

У машині виконавця теракту в Нью-Йорку знайшли записку про вірність ІДІЛ
Теракт в Нью-Йорке, 31.10.2017
Фото: EPA/UPG

Чоловік, якого підозрюють у наїзді на людей у Нью-Йорку, залишив на місці злочину лист, в якому йдеться про те, що він влаштував атаку в ім'я терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляють CNN і The New York Times.

За даними CNN, йдеться про записку англійською мовою. Її знайшли всередині вантажівки, яку було використано для нападу. Співрозмовники The New York Times у правоохоронних органах кажуть, що аркушів було декілька і що вони були написані арабською. Поки правоохоронні органи не встановили жодних прямих зв'язків між підозрюваним і ІДІЛ. Терористичне угруповання відповідальність за атаку на себе не брало.

Раніше повідомляли, що ім'я затриманого у зв'язку з терактом чоловіка - Сайфулло Хабібулаєвич Саїпов. Згідно з цією інформацією, він громадянин Узбекистану, який прибув у США в 2010 році. Саїпов має посвідку на проживання в США і живе у Флориді.

Теракт у Нью-Йорку стався напередодні: вантажівка недалеко від меморіалу біля Світового торгового центру наїхала на людей і врізалася в шкільний автобус. Загинули вісім осіб, близько 15 отримали поранення. Після аварії з вантажівки вийшов чоловік, який тримав у руках об'єкти, схожі на зброю. За даними очевидців, він кричав "Аллаху Акбар". Його затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram