ГоловнаСвіт

Поблизу Всесвітнього торгового центру на Мангеттені невідомий відкрив стрілянину (оновлено)

Інцидент зі стріляниною в Нью-Йорку розслідується як теракт.

У Нью-Йорку на Мангеттені сталася стрілянина, повідомляє NBC New York з посиланням на джерела в поліції.

Повідомляється, що стрілянина сталася на перетині вулиць Уест-Стріт і Чемберс-Стріт поблизу Всесвітнього торгового центру.

За попередніми даними, чоловік відкрив вогонь по натовпу в мікрорайоні Трайбека.

За уточненими даними джерел New York Post в правоохоронних органах, двох людей вбито. Раніше повідомлялося про шістьох постраждалих.

За словами очевидців, стрілець спочатку збив двох людей, після чого вийшов з машини і відкрив стрілянину.

Поліція Нью-Йорка повідомила, що стрільця затримали. За даними поліції, автомобіль виїхав на Уест-Стріт на пішохідний шлях, де також проїжджають велосипедисти, наїхавши на кількох людей. В результаті кілька людей загинули і постраждали. Точне число жертв у поліції не уточнили. За даними правоохоронців, після водій на автомобілі врізався в іншу машину.

Оновлення. Інцидент зі стріляниною в Нью-Йорку розслідується як теракт, повідомляють Reuters і CBS News з посиланням на джерела. Крім того, повідомляється, що до розслідування інциденту залучили ФБР.

The Spectator Index повідомляє про сімох загиблих і дев'ятьох поранених.

Оновлення 23:49. В результаті нападу на Мангеттені загинули щонайменше вісім осіб, повідомив в середу мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

Де Блазіо назвав інцидент "актом терору, особливо боягузливим актом терору, оскільки його спрямовано на невинних громадян". За словами губернатора штату Нью-Йорка Ендрю Куомо, це був напад одиночки і поки що немає доказів, що теракт готувався групою людей.

Раніше в жовтні повідомлялося, що в США чоловік в костюмі Санта-Клауса влаштував стрілянину на вечірці з нагоди Хелловіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram