ГоловнаСвіт

Кремль хоче максимально прив'язати Білорусь до Росії за допомогою провокацій, - експерт

Чим більше буде Лукашенко намагатися продемонструвати зближення з Україною і Заходом, тим більше буде провокацій.

Кремль хоче максимально прив'язати Білорусь до Росії за допомогою провокацій, - експерт
Фото: EPA/UPG

Росія намагається максимально дискредитувати Білорусь і особисто Лукашенка для закріплення залежності країни від Кремля.

Про це йшлося під час 12 засідання робочої групи в Білорусі в рамках Парламентської aссамблеі ЄВРОНЕСТ, яка пройшла сьогодні, 31 жовтня, у Верховній Раді України, повідомляє кореспондент LB.ua.

Заступник директора Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь повідомив, що Росія проводить гібридну війну проти Білорусі й найслабше місце білоруської системи безпеки і оборони - сам Олександр Лукашенко, який затиснутий своїми зобов'язаннями перед Кремлем і спробою залишитися «позитивним» героєм у відносинах з Україною й ЄС.

За його словами, Росія проводить систематичні провокації проти Білорусі, спрямовані на закріплення залежності Лукашенка від Кремля. Наприклад, окремі провокації були відпрацьовані на тлі військових навчань "Запад-2017". Зокрема, йдеться про викрадення громадянина України Павла Гриба на території Білорусі й невизначеною причетністю до викрадення білоруських спецслужб.

"За нашою оцінкою, чим більше буде Лукашенко намагатися продемонструвати зближення з Україною й Заходом, тим більше буде провокацій. І їх кількість буде зростати: ми прогнозуємо арешти й викрадення західних й українських журналістів", - зазначив експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram