ГоловнаСвіт

Берлусконі знову опинився під слідством через зв'язки з мафією

За версією слідства, Берлусконі наказував мафії здійснювати акти насильства в своїх політичних цілях.

Берлусконі знову опинився під слідством через зв'язки з мафією
Сильвио Берлускони
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі знову опинився під слідством через імовірну причетність до мафіозних структур, які тероризували країну майже чверть століття тому.

Про це пише The Local

Прокуратура Флоренції знову порушила справу, отримавши записи розмов боса мафії Джузеппе Гравіано, в яких він згадує ім'я політика.

За версією слідства, Берлусконі наказував мафії здійснювати акти насильства в своїх політичних цілях. Ідеться, зокрема, про теракти в Римі, Мілані та Флоренції, в результаті яких у 1993 році загинули 10 осіб.

У цій справі проти Берлусконі вже двічі проводили розслідування, проте їх зупиняли через брак доказів.

У 2013 році Берлусконі засудили до семи років позбавлення волі за зловживання посадовими повноваженнями й інтимний зв'язок з неповнолітньою танцівницею Карімою ель-Маруг (Рубі) з Марокко. Пізніше апеляційний суд скасував вирок Берлусконі, а в 2015 році це рішення підтвердив Верховний суд Італії.

У 2014 році політика також засудили до чотирьох років ув'язнення у справі про шахрайство в компанії Mediaset, але потім покарання було замінено громадськими роботами. У 2015 році суд Неаполя засудив Берлусконі до 20 місяців позбавлення волі за корупцію, проте відбувати термін йому не довелося через закінчення терміну давності.

Сільвіо Берлусконі займав пост прем'єр-міністра Італії в 1994-му, з 2001-го по 2006 рік і з 2008-го по 2011 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram