ГоловнаСвіт

Ердоган подав позов проти депутата, який назвав його "фашистським диктатором"

"Заяви підозрюваного є частиною нової кампанії проти нашого президента".

Ердоган подав позов проти депутата, який назвав його "фашистським диктатором"
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав судовий позов проти відомого опозиційного депутата, який назвав його "фашистським диктатором".

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на одного з адвокатів турецького президента Хюсейна Айдіна.

"Ми подали судовий позов в офісі головного прокурора Анкари до Бюлента Тезджана за вчинений ним злочин - образа президента", - заявив Айдін.

За його словами, в позові зазначено, що такі заяви є частиною нової кампанії проти Ердогана і що така кампанія була розпочата після спроби державного перевороту в липні 2016 року.

"Заяви підозрюваного є частиною нової кампанії проти нашого президента і не можуть розглядатися як окремий інцидент", - ідеться в позові.

У своєму виступі в місті Текірдаг у понеділок Тезджан заявив про атмосферу страху в Туреччині. Крім того, він виступив на захист мера одного з турецьких міст, якого викликали на допит після того, як він нібито назвав Ердогана диктатором на з'їзді партії.

"Я не знаю, говорив мер це чи ні. Я тут, у Текірдазі, зараз говорю: Ердоган є фашистським диктатором", - сказав Тезджан.

Відзначимо, що образа президента є кримінальним злочином у Туреччині і карається позбавленням волі на термін до чотирьох років.

Нагадаємо, в квітні суд виправдав турка, який порівняв Ердогана з персонажем "Володаря кілець". Адвокати довели, що Голлум не є негативним персонажем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram