ГоловнаСвіт

Ассанж розкрив джерело компрометуючих матеріалів про Клінтон

Раніше WikiLeaks опублікував понад 50 тис. сторінок, що стосуються роботи Клінтон на посаді держсекретаря.

Ассанж розкрив джерело компрометуючих матеріалів про Клінтон
Джулиан Ассанж
Фото: EPA/UPG

Тисячі електронних листів кандидата в президенти США і колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон виявилися в розпорядженні ресурсу WikiLeaks не через злом, а в результаті офіційного запиту на адресу американської влади.

Про це написав у Twitter засновник організації Джуліан Ассанж

За його словами, інформація була отримана від Держдепартаменту 3 березня 2016 року, а 16 березня того ж року WikiLeaks опублікувала архів - понад 50 тис. сторінок - документів, що стосуються роботи Клінтон на посаді держсекретаря.

Твіт опублікований з хештегом #Papadopoulos. Мова про екс-радника Трампа Джорджа Пападопулоса, якого напередодні влада США звинуватила в дачі свідомо неправдивих свідчень у "російській справі" про його контакти з іноземними громадянами під час передвиборної кампанії в США. Як випливає зі свідчень радника, під час зустрічі з якимось професором, пов'язаним із Кремлем, останній стверджував, що в Росії є "тисячі електронних листів" з "брудною" інформацією на Клінтон.

У звіті спецслужб США, опублікованому в грудні, йшлося про те, що Росія намагалася вплинути на президентські вибори в США, що пройшли в листопаді 2016 року, за допомогою кібератак і публікації компрометуючих Клінтон даних. Документи, які дискредитують суперницю Дональда Трампа, перед виборами були опубліковані на ресурсі WikiLeaks.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram