ГоловнаСвіт

У Москві на російського політолога подали до суду за його статті для LB.ua

У них Росію названо "терористичною державою".

Олександр Ситін
Фото: Facebook/Аждар Куртов
Олександр Ситін

На російського політолога Олександра Ситіна подали в суд за публікацію його двох статей на сайті LB.ua. 

Одна з них називається «Терористично-деструктивна роль Росії у світовому суспільстві», а друга стаття – «Як реагувати на деструктивну діяльність РФ».

У них йдеться про деструктивні дії РФ на міжнародній арені, зокрема з підтримання терористичних організацій у різних куточках світу.

Автор позову - головний редактор порталу Politrussia.com Руслан Осташко - заявив, що вважає, ці матеріали ображають його честь і гідність як громадянина, оскільки в них політолог назвав Росію «країною-терористом».

Також Осташко заявляє, що якщо він підтримує курс влади, то, згідно з міркуваннями Ситіна, теж є «поплічником терористів». А за «образу честі» він зажадав у суді як відшкодування моральних збитків приблизно 700 тисяч рублів.

Осташко закликав інших росіян, які вважають висловлювання Ситіна образливими, стати співпозивачами в суді.

Адвокат Ситіна Віолетта Волкова написала у своєму Твіттері, що категорично не підтримує політичну позицію Олександра Ситіна, яку він висловлює публічно: «Ми з ним політичні противники». При цьому вважає позов Осташка безперспективним.

За підсумками попереднього слухання, яке відбулося в понеділок, 30 жовтня, судове засідання призначено на 28 листопада 2017 року на 12:00. Запит для акредитації можна надсилати на адресу Головінського районного суду Москви (125130, Москва, вул. Зої і Олександра Космодем'янських, буд. 31, корп. 2).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram