ГоловнаСвіт

Адвокат Манафорта пояснив його роботу в Україні спробою зблизити Київ із США та ЄС

"Пол Манафорт представляв проєвропейські політичні кампанії, працюючи з українцями".

Адвокат Манафорта пояснив його роботу в Україні спробою зблизити Київ із США та ЄС
Фото: EPA/UPG

Колишній менеджер президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт допомагав демократії в Україні та її зближенню із США та ЄС.

Про це у Вашингтоні заявив адвокат екс-політконсультанта "Партії регіонів" Пола Манафорта, Кевін Доунінг, передає Голос Америки.

"Пол Манафорт представляв проєвропейські політичні кампанії, працюючи з українцями. Тоді він прагнув просувати демократію і допомогти Україні зблизитися із США та Європейським союзом. Ця робота закінчилася у 2014-му за два роки до того, як Манафорт працював у виборчій кампанії Трампа", - зазначив адвокат Манафорта.

Доунінг також підкреслив, що звинувачення висунуті проти Манафорта зокрема в тому, що він не виконав вимогу про надання уряду США інформації про роботу в інтересах іноземного уряду. Такі звинувачення висувалися лише 6 разів за останні 50 років і лише одного разу вилилися в обвинувальний вирок суду.

Адвокат також зазначив, що вважає "смішним" твердження, що переказ отриманих Манафортом коштів у США за допомогою офшорних рахунків, мав на меті приховування коштів від уряду США.

Раніше в понеділок щодо Пола Манафорта і Ріка Гейтса були висунуті звинувачення в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії у вибори США 2016 року. Звинувачення безпосередньо не торкаються імовірних зв'язків екс-соратників Трампа з Росією, однак Гейтса і Манафорта звинувачують у відмиванні грошей і змові проти інтересів США у співпраці з колишнім президентом України Віктором Януковичем і його "Партією регіонів".

Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Мюллера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram