ГоловнаСвіт

Спецпризначенці США захопили організатора вбивства американського посла в Лівії

Операція була проведена після узгодження з Трампом і підтриманим ООН урядом національної згоди Лівії.

Спецпризначенці США захопили організатора вбивства американського посла в Лівії
Фото: americanspecialops.com

Американські спецпризначенці захопили у Лівії бойовика, який вважався організатором вбивства в Бенгазі американського посла Крістофера Стівенса і декількох співробітників дипмісії США. Під час впізнання підтвердилося, що мова йшла про аль-Імама, який перебував у розшуку, передає Reuters.

Президент США Дональд Трамп заявив, що аль-Імам постане перед американським правосуддям і відповість за злочин, вчинений 11 вересня 2012 року.

Reuters зазначає, що операція в Лівії була проведена після узгодження з Трампом і підтриманим ООН урядом національної згоди країни.

Нагадаємо, у вересні 2012 року четверо американців загинули, коли бойовики атакували погано укріплене консульство США в місті Бенгазі. Нападники злилися з натовпом мусульман, обурених антиісламським фільмом американського виробництва "Невинність мусульман".

Вважалося, що напад скоїла група терористів, безпосереднім виконавцем вбивства в якій був аль-Імам. Ватажком ж всієї місцевої організації бойовиків був Ахмед Абу Хаталлах. У 2014 році він був затриманий в Лівії і переправлений до США, де досі чекає суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram