ГоловнаСвіт

Данський винахідник зізнався в тому, що розчленував шведську журналістку

Мадсен продовжує заперечувати, що вбив Валль.

Данський винахідник зізнався в тому, що розчленував шведську журналістку
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Данський винахідник Петер Мадсен, якого підозрюють в убивстві шведської журналістки Кім Валль, зізнався в тому, що розчленував її.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на поліцію Данії.

Однак Петер Мадсен досі заперечує, що убив Валль. За його словами, вона дійсно померла від отруєння чадним газом усередині його підводного човна "Наутілус", а він у цей був на палубі судна.

Підозрюваний у вбивстві Кім Валль зізнався в тому, що потім розчленував жінку, а частини тіла скинув у море, пише MediaSapiens. 

Нагадаємо, 10 серпня Кім Валль вирушила на інтерв'ю з данським бізнесменом і винахідником Петером Мадсеном, який створив найбільший у світі приватний саморобний підводний човен "Наутілус". Інтерв'ю проходило на субмарині. 11 серпня після початку розшуку журналістки, поліція знайшла "Наутілус", на якому був Петер Мадсен, але не було Кім Валль. Петера Мадсена затримали за підозрою у вбивстві.

22 серпня в морі знайшли понівечене обезголовлене тіло, яке згодом експерти ідентифікували як тіло Кім Валль. На "Наутілусі" виявили сліди крові, які також належали журналістці.

7 жовтня датська поліція, яка розслідує вбивство Кім Валль, знайшла в морі її голову і ноги, а також особисті речі. Вони були в пластикових пакетах, в яких також містилися "важкі металеві деталі", що дозволили їм зануритися в воду. Пакети знайшли неподалік він місця, де було виявлено тіло журналістки.

Експертиза підтвердила, що голова Кім Валль не має ніяких ознак перелому. Нагадаємо, Мадсен стверджував, що Кім Валль загинула в результаті нещасного випадку: за його словами, на човні вона нібито отримала удар люком, після чого він вирішив поховати її в морі. Водночас слідство виявило, що Кім Валль було завдано 15 ножових поранень. Суд ухвалив залишити підозрюваного під вартою на чотири місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram