ГоловнаСвіт

Італієць, який заразив ВІЛ 30 жінок, отримав 24 роки в'язниці

Прокурор вимагала для нього довічного ув'язнення. 

Італієць, який заразив ВІЛ 30 жінок, отримав 24 роки в'язниці

Італійський бухгалтер Валентино Таллуто за умисне зараження 30 жінок вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) був засуджений до 24 років в'язниці, передає Бі-бі-сі.

33-річний чоловік займався незахищеним сексом принаймні з 53 жінками, після того як у нього 2006 року був діагностований ВІЛ, випливає з його справи. Наймолодшій із них було 14 років, коли вони познайомилися.

Бухгалтер, за версією обвинувачення, шукав своїх жертв у соціальних мережах і на сайтах знайомств. Він був арештований у листопаді 2015 року. На судовому процесі адвокат Таллуто запевняв, що хоча дії його клієнта й були небезпечними, у них не було злого умислу.

Однак жінкам, які просили його скористатися презервативом, обвинувачений говорив, що має алергію або що він щойно пройшов тест на ВІЛ, повідомляє агентство Франц-прес. А коли деякі з його партнерок дізнавалися, що заражені потенційно смертельно небезпечним вірусом, Таллуто заперечував, що має ВІЛ. 

Від жінок, яких він інфікував, заразилися ще троє чоловіків і одна дитина.

Прокурор Єлена Нері заявила в суді, що дії обвинуваченого були спрямовані на те, "щоб сіяти смерть". Вона вимагала для нього довічного ув'язнення.

Сам Таллуто, чия мати також була ВІЛ-інфікована, доводив суду, що якби було справді так, як вважає прокурор, то він не став би заводити серйозних стосунків.

Суддям треба було понад десять годин, перш ніж оголосити вердикт. Як повідомляють місцеві ЗМІ, жертви Таллуто плакали, коли суддя читав вирок.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram