ГоловнаСвіт

Росія розширила антизахідні санкції

Заборона на ввезення низки продуктів в РФ буде діяти до 31 грудня 2018 року.

Росія розширила антизахідні санкції
Фото: ruskpp\Depositphotos

Росія заборонила ввезення живих свиней і субпродуктів великої рогатої худоби з Євросоюзу, США, Канади й кількох інших країн.

Про це йдеться в постанові російського уряду.

Заборона буде чинною до 31 грудня 2018 року для країн Євросоюзу, США, Канади, Австралії, Норвегії, України, Албанії, Чорногорії, Ісландії та Ліхтенштейну.

"Введені обмеження на ввезення товарів не позначаться на забезпеченні внутрішніх потреб Росії", - наголошено в постанові.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того самого року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ і згодом неодноразово розширювалися. У відповідь у серпні 2014 року Росія ввела продовольче ембарго на продукти зі США, з ЄС, Австралії, Норвегії та Канади. З серпня 2015 року до списку санкцій додалися Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, а з минулого року - Україна.

З цих країн не можна ввозити в Росію м'ясо, молоко, рибу, овочі і фрукти. З листопада 2016 року ембарго поширилося на сіль. Пізніше заборону на сіль зняли для виробництва лікарських засобів і біологічно активних добавок.

У червні президент РФ Володимир Путін продовжив дію санкцій проти країн Євросоюзу до 31 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram