ГоловнаСвіт

Білл Клінтон: Росія становить для Вашингтона серйозну загрозу

"Росія, яка атакує всю нашу систему, - це серйозно".

Білл Клінтон: Росія становить для Вашингтона серйозну загрозу
Билл Клинтон
Фото: Youtube

Колишній президент США Білл Клінтон висловив думку, що Росія становить для Вашингтона серйозну загрозу, як і Північна Корея.

Про це Клінтон повідомив на заході, організованому в рамках передвиборної кампанії кандидата на пост губернатора штату Нью-Джерсі від Демократичної партії Філа Мерфі, передає CBS News

"Сьогодні проходять великі дебати про те, що потрібно Нью-Джерсі і що потрібно Америці для кроку вперед. Більшість головних тем зустрічі стосуються актуальних проблем. У нас проблеми. Це північнокорейський політичний курс. Росія, яка атакує всю нашу систему, - це теж серйозно", - сказав Клінтон.

Клінтон торкнувся і теми "втручання" Росії в президентські вибори в США, в яких брала участь його дружина Гілларі Клінтон. "Те, що вони насправді намагаються зробити, - це не просто перемога на виборах. Те, що вони намагаються зробити, - це настільки забруднювати джерела інформації, щоб стерти різницю між фактом і вимислом, правдою і брехнею", - сказав Білл Клінтон.

Він також наголосив, що такі події можуть призвести до обмежень виборчого права для певної категорії людей. За його словами, це може призвести до "інклюзивної демократії".

"І тоді вся ця юрба авторитаристів прийде і скаже: "Гаразд, оскільки правдивої інформації немає, якщо ви не знаєте, двічі по два - чотири чи п'ять, справжня демократія просто неможлива. Тож ви не будете заперечувати, якщо ми обмежимо виборчі права для деяких людей? Або просто не будемо підраховувати їхні голоси, адже нам не потрібна вся ця інклюзивна демократія", - сказав Клінтон.

У грудні спецслужби США опублікували доповідь, в якій стверджувалося, що російські спецслужби намагалися допомогти Дональду Трампу здобути перемогу на виборах за допомогою кібератак і кампаній у ЗМІ. У січні в інтернеті з'явилося досьє, в якому йшлося, що члени штабу Трампа зустрічалися з представниками російської влади перед виборами в США.

Нагадаємо, раніше в жовтні повідомляли, що Google знайшов докази втручання Росії у вибори президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram