ГоловнаСвіт

Пентагон прокоментував постачання Росією зброї Філіппінам

Меттіс обговорив з Дутерте "об'єднання проти спільного ворога".

Пентагон прокоментував постачання Росією зброї Філіппінам
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що постачання російської зброї Філіппінам не турбує його.

Про це він сказав журналістам під час польоту в Таїланд, йдеться на сайті Пентагону.

"Я знаю, що кілька вантажівок відправили для того, щоб допомогти країні в боротьбі з терористами. Знаєте, я не надаю цьому великого значення. Це суверенне рішення Філіппін", - заявив він.

Він підкреслив, що під час його особистої зустрічі з президентом Філіппін Родріго Дутерте вони обговорили військову співпрацю країни зі США (mil-to-mil) і "об'єднання проти спільного ворога". "Тож це дійсно не проблема, я думаю, коли інші народи приходять до них на допомогу", - сказав він.

Незадовго до цього, 24 жовтня, Росія і Філіппіни підписали перший контракт на постачання гранатометів РПГ-7В і пострілів до них. Їх доправили на великий протичовновий корабель "Адмірал Пантелєєв". Також в Манілу зайшли "Адмірал Виноградов" і великий морський танкер "Борис Бутома".

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорив, що Москва розглядає Філіппіни як перспективного партнера. Зброю в Філіппіни поставили для боротьби армії з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

ІДІЛ навесні захопила місто Мараві на півдні Філіппін. У жовтні президент країни заявив, що місто звільнили від бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram