ГоловнаСвіт

Філіппіни підписали два військові контракти з Росією

РФ склала конкуренцію США і КНР на збройовому ринку Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Філіппіни підписали два військові контракти з Росією
Фото: www.aif.ru

Міністри оборони РФ і Філіппін Сергій Шойгу і Делфін Лорензана підписали угоду про постачання гранатометів РПГ-7В і снарядів для них.

Як повідомляє РИА Новости, Росія поставила Філіппінам партію продукції військового призначення, включаючи стрілецьку зброю, боєприпаси до неї, а також армійські вантажівки.

Кілька днів тому в Манілу прибули два російські військові кораблі і танкер. Президент Філіппін Родріго Дутерте в супроводі Шойгу побував на одному з військових кораблів.

Зазначають, що тепер в Азійсько-Тихоокеанському регіоні залишилася лише одна країна, яка не купує російської зброї - це Бруней.

Крім того, армія Філіппін отримала від Росії в подарунок п'ять тисяч автоматів Калашникова. Так Росія склала конкуренцію США і Китаю.

Разом із тим, як нагадує Рейтер, основним союзником Філіппін у сфері оборони з 2000 року залишаються США, які щорічно надають Манілі військове устаткування вартістю близько мільярда доларів. При цьому Дутерте не приховує своєї ворожості до Вашингтона і своєї зневаги до військового союзу зі США, зазначає агентство.

Нагадаємо, раніше в жовтні Дутерте заявив, що Росія пожертвує Філіппінам автомати Калашникова, вантажівки і військове спорядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram