ГоловнаСвіт

Іракський Курдистан вирішив заморозити результати референдуму про незалежність

Регіональний парламент Курдистану переніс на 8 місяців проведення президентських і парламентських виборів в автономії.

Іракський Курдистан вирішив заморозити результати референдуму про незалежність
КПП около города Хазир, 40 км от г.Эрбил, столицы региона Курдистан, северный Ирак, 20 октября 2016 .
Фото: EPA/UPG

Влада Іракського Курдистану запропонувала заморозити результати референдуму про незалежність і активізувати зусилля, спрямовані на врегулювання кризи в стосунках із Багдадом за допомогою діалогу, а не військових засобів.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Бойові дії між двома сторонами не принесуть ніякої перемоги, це призведе до повного знищення країни", - відзначив регіональний уряд Курдистану в своїй заяві.

Так, у Курдистані пропонують негайно припинити вогонь, заморозити результати референдуму 25 вересня, на якому курди переважно проголосували за незалежність, і "почати відкритий діалог із федеральним урядом на основі Конституції Іраку".

Напередодні в регіональному парламенті Курдистану заявили, що проведення президентських і парламентських виборів в автономії, призначених на 1 листопада, переноситься на вісім місяців. Відповідне рішення було прийнято після того, як виборча комісія заявила в понеділок, 23 жовтня, що політичні партії не змогли представити кандидатів для обох виборів в умовах потрясінь у регіоні після референдуму про незалежність, який відбувся 25 вересня.

Нагадаємо, минулого тижня влада Іраку вирішила арештувати "другу особу" в керівництві курдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram