ГоловнаСвіт

WP: Клінтон і Демпартія спонсорували "російське досьє" на Трампа

Ні Клінтон, ні Національний демократичний комітет не керували роботою автора досьє безпосередньо.

WP: Клінтон і Демпартія спонсорували "російське досьє" на Трампа
Хиллари Клинтон
Фото: hillaryclinton.com

Передвиборний штаб Гілларі Клінтон і Національний демократичний комітет були спонсорами досьє, в якому йшлося про зв'язки діючого президента США Дональда Трампа з Росією. 

Про це пише The Washington Post із посиланням на обізнане джерело.

За даними співрозмовника видання, який представляв передвиборний штаб Клінтон, юрист Марк Еліас найняв фірму Fusion GPS для збору інформації про Трампа. Ця компанія, своєю чергою, найняла колишнього агента британської розвідки Крістофера Стіла, який і склав досьє. Гроші на розслідування надійшли незадовго до дня виборів. При цьому наголошується, що ні Клінтон, ні Національний демократичний комітет не керували роботою Стіла безпосередньо.

У досьє, яке в січні опублікувало видання BuzzFeed, ішлося, що члени штабу Трампа під час передвиборної кампанії зустрічалися з представниками російської влади і що в Москви є на американського президента компромат. Трамп це твердження спростовує. Минулого тижня він на своїй сторінці в Twitter написав, що спонсором документа могла бути ФБР.

Спецслужба поки що не знайшла підтвердження інформації, що міститься в документі. Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США, також займається вивченням досьє. У вересні повідомляли, що Мюллер розмовляв зі Стілом з приводу документа. Fusion GPS отримала повістку від Конгресу США у справі про російське втручання, але намагається оскаржити вимогу давати покази. На початку жовтня агентство Рейтер повідомило, що три комітети в Конгресі поставили під сумнів справжність складеного фірмою досьє.

Нагадаємо, раніше в жовтні Трамп висловив сподівання, що Клінтон візьме участь у виборах-2020.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram