ГоловнаСвіт

Європарламент проведе термінові дебати з питання сексуальних домагань

Співробітниці ЄП поки що назвали ім'я тільки одного чоловіка, якого звинувачують у домаганнях.

Європарламент проведе термінові дебати з питання сексуальних домагань
Европарламент
Фото: EPA/UPG

Голова Європарламенту Антоніо Таяні був "шокований і обурений" у зв'язку з повідомленнями про те, що співробітниці цього законодавчого органу ставали жертвами сексуальних домагань.

У понеділок, 23 жовтня, в Європарламенті прийняли рішення провести термінові дебати з цього питання вже наступної середи, повідомляє агентство AFP, передає DW.

Відзначають, що на тлі розслідування стосовно голлівудського продюсера Харві Вайнштейна, якого підозрюють у сексуальних домаганнях і зґвалтуваннях, усе більше жінок набираються сміливості розповісти про подібні випадки, в тому числі і співробітниці Європарламенту.

Так, британська газета The Sunday Times, інтернет-портал Politico й інші ЗМІ оприлюднили заяви жінок про різні сексуальні домагання і спроби помацати їхнє тіло з боку чоловіків-європарламентаріїв. При цьому прозвучало поки що тільки одне ім'я - 71-річного французького депутата від Зелених, який, згідно з цією інформацією, написав непристойне текстове повідомлення співробітниці іншого депутата. Імена інших політиків, яких звинувачують у сексуальних домаганнях, The Sunday Times не оприлюднила, як стверджують, за рішенням самих жінок, котрі побоюються за свою кар'єру і можливі юридичні наслідки.

Німецький євродепутат, представник Зелених Террі Райнтке (Terry Reintke), коментуючи ці повідомлення, заявила, що сексуальні домагання на робочому місці є жахливою формою зловживання владою. Вона закликала всіх співробітниць Європарламенту, які стали жертвами сексуальних домагань, повідомляти про них у відповідний комітет. "Кожен випадок сексуальних домагань слід вивчати", - заявила також австрійська євродепутатка, представник Зелених Моніка Вана (Monika Vana).

На тлі сексуального скандалу навколо голлівудського продюсера Харві Вайнштейна в соцмережах набув великої популярності флешмоб з хештегом #MeToo - тисячі жінок розповідають про сексуальне насильство і домагання.

Минулого року Європарламент створив спеціальний координаційний центр, який розглядає скарги такого роду і консультує потенційних жертв. За словами його представника, відзначає агентство dpa, з часу створення цього центру до відповідного комітету ще не було подано жодної подібної скарги.

Нагадаємо, минулого тижня Європарламент проголосував за нову систему розподілу біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram