ГоловнаСвіт

У Канаді пояснили, що Україні необхідно зробити, щоб наблизитися до безвізу

Канадський уряд запевнив, що "цінує свої відносини з Україною".

У Канаді пояснили, що Україні необхідно зробити, щоб наблизитися до безвізу
Фото: nk.org.ua

Міністр імміграції Канади Ахмед Хусен пояснив, що Україні потрібно зробити, щоб наблизитися до безвізового режиму.

Про це він розповів під час виступу в парламенті, передає "Укринформ".

"Ми тісно співпрацюємо з Україною. Я зустрівся з послом України і продовжую активно залучати їх до того, що необхідно зробити, щоб просунутися у візових питаннях", - відповів Хусен на питання про доцільність запровадження безвізового режиму для України.

Він також підкреслив, що канадський уряд "цінує свої відносини з Україною".

"Рішення стосовно візової політики приймають на основі цілісної оцінки ризиків і переваг. Ми прийшли до висновку, що Україна, як і будь-яка інша країна, повинна видавати безпечні документи для подорожі, ефективно контролювати кордони і добре співпрацювати з міжнародною спільнотою з міграційних і питань безпеки", - зазначив міністр.

Разом із тим депутат канадського парламенту Лінда Дункан закликала надати громадянам України право здійснювати безвізові поїздки в Канаду, передає "Укрінформ".

"Надання безвізового режиму сприятиме торгівлі між нашими народами і збільшить можливості підтримки демократичних реформ в Україні", - сказала Дункан.

Вона звернула увагу законодавців на неприпустимо високу кількість відмов українцям у канадських візах.

"З травня цього року Євросоюз надав українцям безвізовий доступ у ЄС, однак Канада продовжує відхиляти велику кількість візових запитів українців. Причини такого високого рівня відмов незрозумілі, враховуючи, що уряд вихваляє свою торговельну угоду з Україною", - наголосила депутат від опозиційної Нової демократичної партії.

Дункан закликала уряд Канади "негайно вжити заходів для запровадження безвізового режиму з Україною".

Зазначимо, що за перший квартал цього року кількість відмов українцям у канадських візах сягнула 34%.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Канада поки що не готова до введення безвізового режиму з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram