ГоловнаСвіт

Тіллерсон відвідав Афганістан з неоголошеним візитом

У вересні США відправили до Афганістану додатковий контингент в 3 тисячі чоловік.

Тіллерсон відвідав Афганістан з неоголошеним візитом
Фото: podrobnosti.ua

Голова Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон відвідав з неоголошеним візитом Афганістан. У понеділок, 23 жовтня, він зустрівся з президентом країни Ашрафом Гані і обговорив з ним нову стратегію США щодо Афганістану, антикорупційні заходи і намічені на наступний рік парламентські вибори, повідомляє Немецкая волна.

Боротьба проти радикального ісламістського руху "Талібан" повинна бути продовжена без всяких сумнівів, наголосив Тіллерсон після зустрічі. Ісламісти мають усвідомити, що їм ніколи не вдасться здобути військову перемогу, зазначив держсекретар США.

Візиту Тіллерсона передували масштабні теракти - лише 20 жовтня їх жертвами стали понад 70 осіб. Вибух під час вечірньої молитви в шиїтській мечеті в Кабулі забрав життя 39 осіб.

Число жертв вибуху в суннітській мечеті в окрузі Ду-Лайне провінції Гур становило 33 людини. Як заявив її офіційний представник, можливою метою теракту був один з військових командирів, затятий противник радикального ісламського руху "Талібан", який разом зі своїми людьми прийшов на вечірню молитву.

У вересні США відправили в Афганістан додатковий контингент військовослужбовців чисельністю 3 тисячі чоловік. На території Афганістану вже перебувають близько 11 тисяч американських солдатів, які займаються стабілізацією обстановки в країні. Президент США Дональд Трамп, оголосивши, що контингент американських військ в Афганістані буде збільшено, зажадав, щоб і інші країни також розширили свою військову присутність в цій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram