ГоловнаСвіт

ВПС США можуть перевести ядерні бомбардувальники на цілодобову боєготовність уперше з 1991 року, - Defense One

Військові США реагують на мінливу геополітичну ситуацію.

ВПС США можуть перевести ядерні бомбардувальники на цілодобову боєготовність уперше з 1991 року, - Defense One
В воздухе ядерный бомбардировщик B-52
Фото: EPA/UPG

ВВС США вперше з 1991 року можуть перевести ядерні бомбардувальники B-52 на цілодобову бойову готовність.

Про це повідомляє портал Defense One з посиланням на слова генерала Девіда Голдфейна. Такого статусу не вводили з часів закінчення холодної війни.

За словами Голдфейна, у світі є люди, які "відкрито говорять про використання ядерної зброї". Про кого конкретно йдеться, він не уточнив.

Наказ про переведення бомбардувальників B-52 на цілодобову бойову готовність може надійти від командувача Stratcom (Стратегічне командування Збройних сил США) Джона Хайта або голови Northcom (Командування Збройних сил США в зоні Північної Америки) Лорі Робінсона.

У тексті йдеться, що повернення B-52 є лише одним з багатьох рішень ВПС, оскільки військові США реагують на мінливу геополітичну ситуацію, що включає швидкий розвиток ядерного арсеналу КНДР, "конфронтаційний підхід" президента Дональда Трампа до Пхеньяна і посилення Росії у сфері збройних сил.

Boeing B-52 Stratofortress належить до багатофункціональних важких наддалеких міжконтинентальних стратегічних бомбардувальників-ракетоносців другого покоління. Їх застосовують у США з 1955 року. Бомбардувальник здатен нести різні види зброї аж до двох термоядерних бомб великої потужності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram