ГоловнаСвіт

Туреччина вислала в Таджикистан екс-співробітника Міноборони РФ, який приєднався до ІДІЛ

Росіянин підробив паспорт громадянина Таджикистану і з ним вилетів у Туреччину, де вступив у лави ІДІЛ.

Туреччина вислала в Таджикистан екс-співробітника Міноборони РФ, який приєднався до ІДІЛ

У Таджикистан з Туреччини відправили росіянина Дениса Хісамова, який брав участь у бойових діях у Сирії на боці терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє прес-служба МВС Таджикистану.

2015 року Хісамов підробив паспорт громадянина Таджикистану і вилетів з ним у Туреччину, де вступив у лави ІДІЛ. У квітні 2017 року його затримали турецькі поліцейські і відправили в Таджикистан. За інформацією відомства, він планував повернутися в Росію, щоб скоїти злочин.

Хісамов народився 1983 року в Краснодарі. Він здобув вищу освіту і має ступінь кандидата технічних наук, а також є колишнім співробітником Міноборони у званні капітан, зазначили в МВС Таджикистану.

Начальник прес-центру МВС Таджикистану Умарджоні Емомалі повідомив "Интерфаксу", що під час допиту Хісамов розповів, що навчався в Краснодарському вищому військовому училищі імені генерала армії С.М. Штеменка, яке закінчив 2004 року із золотою медаллю. Після цього він працював начальником служби захисту державної таємниці 274 Наукового центру Міноборони, а потім його перевели в розпорядження восьмого управління восьмого відділу Генштабу. 2009 року Хісамов звільнився з Міноборони за власним бажанням, "після чого почав свою злочинну діяльність", розповів Емомалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram