ГоловнаСвіт

Росія внесла одного з ініціаторів "закону Магнітського" Браудера в базу Інтерполу

США анулювали візу британського підприємця.

Росія внесла одного з ініціаторів "закону Магнітського" Браудера в базу Інтерполу
Фото: kasparov.ru

Американську візу британського підприємця, співзасновника фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера анулювали після того, як Росія внесла його в базу Інтерполу.

Про це Браудер написав на своїй сторінці у "Твіттері".

"Не тільки Путін вніс мене у список Інтерполу. США одночасно відкликали мою візу", - написав він.

В іншому твіті він пише: "Так, це сталося того самого дня, коли росіяни видали свій п'ятий ордер на мій арешт Інтерполом".

Коментуючи заяви Браудера, екс-посол США в Росії Майкл Макфол назвав ситуацію "обурливою". Він закликав президента США Дональда Трампа і Держдепартамент звернути увагу на це питання. "Не приєднуйтеся до путінської кампанії проти Білла Браудера", - написав Макфол.

Напередодні Браудер повідомив, що Росія самостійно, оминаючи процедуру узгодження, внесла його в базу даних Інтерполу. За словами Браудера, разом із цим влада США анулювала його право на безвізовий в'їзд у США. Росія з 2013 року намагається домогтися арешту Браудера. Його звинуватили в ухилянні від сплати податків і заочно засудили до дев'яти років позбавлення волі.

Браудер був одним з ініціаторів прийняття в США і Канаді "актів Магнітського", що забороняють в'їзд людям, яких влада цих країн вважає причетними до порушення прав людини. Ці закони названо на честь юриста заснованої Браудером компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у російському СІЗО 2009 року. 2008 року Магнітський заявив про розкрадання російськими чиновниками понад 5 млрд рублів, а потім його заарештували у справі про ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram