ГоловнаСвіт

Владна партія отримала понад 55% голосів на місцевих виборах у Грузії

Єдиний національний рух Саакашвілі погіршив результат порівняно з минулим голосуванням.

Владна партія отримала понад 55% голосів на місцевих виборах у Грузії
Фото: EPA/UPG

У Грузії на виборах в органи місцевої влади більшість голосів отримала владна партія "Грузинська мрія". За попередніми даними, опублікованими на сайті ЦВК Грузії, вона набрала понад 55% голосів, пише РБК.

"Грузинська мрія" поліпшила свій результат порівняно з місцевими виборами 2014 року, коли вона набрала близько 51% голосів. Представник партії Каха Каладзе за підсумками виборів став мером столиці Грузії Тбілісі.

На другому місці опинилася колишня партія Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух", яка набрала близько 17% голосів. Ця партія була владною під час президентства Саакашвілі в Грузії, проте втратила більшість у парламенті країни за підсумками виборів 2012 року. На попередніх місцевих виборах у 2014 році ЄНР також був на другому місці. Тоді він показав кращий результат, набравши понад 22%.

На третьому місці опинилася партія "Європейська Грузія" з результатом близько 10,5%.

Усього в Грузії працювали 3644 дільниці. Громадяни країни вибирали депутатів місцевих законодавчих органів у чотирьох самоврядних містах і 59 муніципалітетах країни.

Партія "Єдиний національний рух" вже заявила про низку порушень під час виборів. Наприклад, голова виборчого штабу кандидата в мери Тбілісі від ЄНР Заала Удумашвілі Леван Бежашвілі заявив про "безпрецедентні порушення" під час голосування в столиці. За його словами, представники владної партії чинили тиск на виборців.

Кандидат у мери Тбілісі від партії "Європейська Грузія" Каха Кукава повідомив, що не виключає проведення акцій протесту за підсумками виборів.

Партія "Грузинська мрія" заснована мільярдером Бідзіною Іванішвілі 2012 року як коаліція низки політичних рухів, які протистояли ЄНР Михайла Саакашвілі. 2013 року підтриманого цією партією кандидата Георгія Маргвелашвілі обрали президентом країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram