ГоловнаСвіт

Джиммі Картер пропонував відправити його в КНДР на переговори з Кім Чен Ином

Радник Трампа Макмастер відмовився від його послуг.

Джиммі Картер пропонував відправити його в КНДР на переговори з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

39-й президент США, 93-річний Джиммі Картер висловив бажання поїхати в КНДР на переговори з Кім Чен Ином.

Як повідомляє The New York Times, Картер обговорював можливий візит з помічником Трампа з національної безпеки Гербертом Макмастером, але отримав негативну відповідь.

Картер сказав, що непередбачуваний Кім Чен Ин змушує його нервувати набагато більше, ніж його батько Кім Чен Ір. "Я думаю, у нього з'явилася передова ядерна зброю, яка здатна знищити Корейський півострів і Японію, а також деякі з наших віддалених територій в Тихому океані, а може, навіть на материку", - пояснив Картер.

Він також вважає, що США надто переоцінюють вплив Китаю на Кім Чен Ина. "Наскільки я знаю, він ніколи не був у Китаї, і вони не мають один до одного жодного стосунку. От Кім Чен Ір їздив у Китай і був дуже близький до Пекіна", - сказав Картер.

Нагадаємо, що відносини між США і КНДР останніми місяцями сильно погіршилися через ядерну програму корейців.

19 вересня президент США Дональд Трамп з трибуни Генасамблеї ООН пообіцяв "повністю знищити" КНДР, якщо в США не буде іншого вибору і якщо Пхеньян не схаменеться.

11 жовтня, глава МЗС КНДР Лі Ен Хо заявив, що народ вимагає "розплатитися з США вогненним градом", а північнокорейський лідер Кім Чен Ин пообіцяв, що "армія країни, яка володіє невідомою, невичерпною силою, не залишить безкарною Америку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram