ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв розсекретити документи про вбивство Кеннеді

1992 року Конгрес США прийняв закон про те, що матеріали про вбивство Кеннеді можуть бути розсекречені через 25 років - 2017 року.

Президент США Дональд Трамп готовий розсекретити документи про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді. Про це він повідомив у Twitter.

"У разі отримання подальшої інформації я як президент збираюся дозволити відкрити заблоковані і засекречені документи про Джона Кеннеді", - написав Трамп.

Як повідомляє Німецька хвиля, раніше видання Politico з посиланням на неназваних представників адміністрації Трампа повідомило, що глава Білого дому збирається заблокувати публікацію частини документів, присвячених вбивству Джона Кеннеді, оскільки вони можуть становити загрозу національній безпеці.

У 1992 році Конгрес США прийняв закон про те, що матеріали про вбивство Кеннеді можуть бути розсекречені через 25 років - 2017 року. Деякі документи були додані в цей архів через десятиліття після вбивства президента.

У липні в США розсекретили свідчення співробітника КДБ у справі про вбивство Кеннеді. У розсекречених документах - 17 аудіозаписів допитів Юрія Носенка, який утік у США 1964 року. Допити відбулися в січні, лютому і липні 1964 року.

На Джона Кеннеді напали 22 листопада 1963 року в техаському Далласі. Він отримав смертельне кульове поранення в голову. У вбивстві визнали винним колишнього морпіха Лі Гарві Освальда, якого застрелили через кілька днів, коли його переводили з поліцейської дільниці в окружну в'язницю. Освальд з 1959 по 1962 рік жив у СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram