ГоловнаСвіт

Американський мільярдер оголосив кампанію за імпічмент Трампа

Стейер назвав Трампа "явною і насущною загрозою".

Американський мільярдер і прихильник Демократичної партії США Том Стейер оголосив кампанію "Потрібно оголосити імпічмент" (Need to impeach). Її метою є домогтися відсторонення від влади президента США Дональда Трампа, повідомляє CNBC.

"Він підвів нас до порогу ядерної війни, перешкоджає правосуддю в ФБР і, безпосередньо порушуючи конституцію, брав гроші від іноземних держав, а також погрожував закрити новинні організації, які повідомляють правду", - заявив Стайер у відеоролику, опублікованому на сайті запущеної ним кампанії.

"Якщо це не привід для імпічменту і усунення (від посади - ред.) небезпечного президента, тоді в що ж перетвориться наш уряд?", - додав він.

Стейер також закликав американців вимагати від конгресу голосування за відставку президента.

"Одного разу Конгрес з республіканською більшістю оголосив імпічмент президенту за набагато менші (порушення - ред.), і сьогодні люди в Конгресі і в його (Трампа - ред.) власній адміністрації знають, що цей президент - це явна і нагальна загроза", - сказав мільярдер.

У свою чергу американські ЗМІ відзначили, що Том Стайер раніше не виключав, що сам він в майбутньому може балотуватися на пост президента США.

Раніше питання про імпічмент Трампа внесли на розгляд палати представників Конгресу США конгресмени від демократів Бред Шерман і Ел Гріг.

Як повідомлялося, видавець Ларрі Флінт пообіцяв $10 млн за компромат, який може призвести до імпічменту Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram