ГоловнаСвіт

Собчак зізналася, що у неї немає політичної програми

Чутки про те, що її кандидатура погоджена з Кремлем, телеведуча вважає змовою з метою її дискредитації.

Собчак зізналася, що у неї немає політичної програми

Російська телеведуча Ксенія Собчак, яка днями оголосила про бажання брати участь у президентських виборах в Росії у 2018 році, зізналася, що у неї немає політичної програми, а її шанси на перемогу надзвичайно малі.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті The Guardian, опублікованому в п'ятницю, 20 жовтня, передає DW.

Водночас Собчак підтвердила думку, що прозвучала в її програмному листі, опублікованому 18 жовтня в газеті "Ведомости". У разі реєстрації вона бачить для себе роль "громовідводу" для всіх незадоволених порядками, встановленими в країні за президента Володимира Путіна.

Собчак, нагадує британське видання, прийшла в російське політичне життя на тлі протестів щодо фальсифікацій на виборах до Держдуми РФ у 2011 році. Вона досі вважає, що ті вибори були несправедливими, але це не означає, що боротися з несправедливістю потрібно, бойкотуючи вибори.

Собчак не приховує, що незадовго до оголошення про своє бажання вступити в президентські перегони, вона зустрічалася з Володимиром Путіним, зробивши з ним інтерв'ю для документального фільму про свого батька, який, як мер Санкт-Петербурга, був начальником нинішнього російського лідера в 1990-ті роки. Але, за її словами, президент не закликав її брати участь в кампанії, і вона не запитувала в нього на це дозволу. Вона просто повідомила йому про своє рішення.

"Я вважала правильним заявити йому в обличчя, що я планую поборотися з ним на виборах", - підкреслила Ксенія Собчак.

Чутки про те, що її кандидатура погоджена з Кремлем, телеведуча вважає змовою з метою її дискредитації.

"Влада вирішила задушити мене, педалюючи тему нібито своєї симпатії до мене. Це дуже розумна тактика. Вони роблять все, щоб виглядало, ніби ми виступаємо разом", - зазначила Собчак.

Вона повторила The Guardian, що поважає президента Росії як людину у зв'язку з тими стосунками, які були у нього з її батьком, але починаючи з 2011 року жорстко критикує його внутрішню і зовнішню політику.

"Я думаю, що він довів ситуацію в країні до стадії абсолютного занепаду і абсурду", - зазначила Собчак.

Ксенія Собчак зараз обіймає посаду головного редактора журналу l'officiel, який видає AMCG Олександра Федотова. Також у цьому телесезоні Ксенія Собчак стала ведучою "Нової фабрики зірок" на каналі "Муз ТВ".

Собчак посідає 10 місце в останньому рейтингу головних російських знаменитостей за версією Forbes - її дохід за минулий рік становив $2,1 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram