ГоловнаСвіт

Олег Навальний розповів про масове різання вен засудженими орловської колонії

Брат російського опозиціонера розповів про "тренувальне" побиття в'язнів співробітниками колонії.

Олег Навальний розповів про масове різання вен засудженими орловської колонії
Олег Навальный
Фото: EPA/UPG

Брат політика Олексія Навального Олег Навальний, який відбуває покарання у справі "Ів Роше" в наришкінській виправній колонії (ВК-5) в Орловській області, розповів про масове різання вен в'язнями.

Про це Олег Навальний написав на своїй сторінці у Facebook.

Навальний розповів, що за два дні до його побачення з родиною в колонію приїхала інспекція в супроводі бійців ФСВП. За його словами, в камерах до в'язнів були застосовані електрошокери, гумові палиці. Самі дії інспекції Навальний назвав "тренувальними" - "мабуть, вирішили потренувати співробітників".

"У спробі зупинити свавілля зеки масово порізали собі вени, але це не допомогло. Побиття продовжили, а медичну допомогу якщо й надали, то тільки на папері", - повідомив Навальний, назвавши подію "мусорським свавіллям".

На думку Навального, наслідків у вигляді прокурорського реагування очікувати не варто. Історію подадуть так, що винуватими виявляться самі зеки, зазначив він. "Упевнений, що вже є папка 15-сантиметрової товщини, вкладені рапорти, де розповідають про те, як зеки кинулися з алюмінієвими ножами на виряджених у чорне космо фсінівців. Напевно, місцева прокуратура проведе перевірку з нульовим результатом, можливо, навіть приїде комісія з місцевого ВНК і поцікавиться в зеків: "А як вас годують?" - написав Навальний.

Замоскворецький суд Москви в грудні 2014 року визнав Олексія й Олега Навальних винуватими в розкраданні в особливо великому розмірі коштів компанії "Ів Роше". Олег Навальний отримав 3,5 року колонії загального режиму, Олексій Навальний - 3,5 року умовно.

17 жовтня 2017 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав несправедливим судовий розгляд щодо братів Навальних у справі "Ів Роше". Також суд постановив, що Росія повинна виплатити понад €80 тис. Навальному. Однак у ЄСПЛ відмовилися розглядати справу "Ів Роше" як політичну.

Нагадаємо, що в червні суд відмовився пом'якшити покарання Олегові Навальному. При цьому його назвали злісним порушником режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram