ГоловнаСвіт

Комісія з розслідування Смоленської катастрофи підтвердила момент вибуху на борту літака Качинського

Очікується, що до кінця весни 2018 року буде названо винуватців катастрофи.

Комісія з розслідування Смоленської катастрофи підтвердила момент вибуху на борту літака Качинського
Обломки самолета Качиньского
Фото: EPA/UPG

Урядова підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи підтверджує слова міністра нацоборони Антонія Мацеревича, який кілька днів тому заявив, що на одному з реєстраторів параметрів руху урядового Ту-154М, який розбився під Смоленськом, зафіксовано момент вибуху на борту літака.

Про це йдеться в офіційній заяві цієї підкомісії.

"У зв'язку з помилковою інформацією, яка з'явилася в матеріалі радіо RMF 19 жовтня 2017 року, підкомісія з питань повторного розслідування авіакатастрофи 10 квітня 2010 року інформує, що повністю підтверджує слова міністра Антонія Мацеревича про природу явищ, записаних одним із реєстраторів Ту-154М", - ідеться в заяві підкомісії.

Декількома днями раніше Мацеревич заявив, що в записі одного з реєстраторів урядового літака ідентифікований момент вибуху і комісія зараз займається його аналізом.

Водночас польське радіо RMF напередодні повідомило, що урядова підкомісія з розслідування катастрофи не підтверджує слова Мацеревича.

Раніше Мацеревич повідомив, що до кінця весни 2018 року очікується доповідь, в якій встановлять послідовність подій, що призвели до авіакатастрофи, і назвуть головних винуватців в аварії.

10 квітня 2010 року недалеко від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак Ту-154М з президентом Польщі Лехом Качинським і польськими високопосадовцями. Тоді загинули всі 96 осіб, які перебували на борту. У квітні 2017 року в Польщі заявили, що літак Качинського почав розпадатися ще в повітрі.

У серпні в Польщі заявили, що пошкодження крила літака Качинського мають ознаки вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram