ГоловнаСвіт

Russia Today проігнорувала вимогу США зареєструватися інагентом

Російський пропагандистський телеканал свідомо опирається рішенню США.

Russia Today проігнорувала вимогу США зареєструватися інагентом
Фото: russian.rt.com

Телеканал Russia Today (RT) не виконав у встановлений час вимоги міністерства юстиції США зареєструватися іноземним агентом.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на документи мін'юсту США.

RT мав визнати себе інагентом до 17 жовтня.

Зазначають, що телеканал свідомо опирається рішенню США. "Наша команда юристів робить усе можливе для RT, щоб уникнути реєстрації відповідно до американського Акту про реєстрацію іноземних агентів (FARA), діалог триває. За їхньою порадою, ми не обговорюємо деталі в цей час", - цитує CNN слова директора служби зовнішніх зв'язків RT Анни Бєлкіної.

За словами експертів FARA, мін'юст США може у відповідь і винести повторне попередження, і ініціювати цивільне чи кримінальне провадження щодо RT.

Напередодні президент РФ Володимир Путін пообіцяв "дзеркально і швидко" відповісти на утиски російських ЗМІ (RT і Sputnik) у США.

Наприкінці вересня Twitter відзвітував у Конгресі США про витрати RT на рекламу своїх акаунтів серед американських користувачів. За підрахунками компанії, телеканал за 2016 року витратив на рекламу $274 тис. Ще $100 тис. доларів пішло на політичну рекламу телеканалу у Facebook.

Пізніше мін'юст США зажадав від телеканалу зареєструватися іноземним агентом.

Нагадаємо, що раніше в жовтні Google прибрала Russia Today з преміум-добірки на YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram