ГоловнаСвіт

Європарламент проголосував за нову систему розподілу біженців

Кількість мігрантів буде прямо залежати від чисельності власного населення і економічних показників держави.

Європарламент проголосував за нову систему розподілу біженців
Фото: belta.by

Комітет з питань внутрішніх справ Європарламенту в четвер, 19 жовтня, 43 голосами проти 16 проголосував за автоматичну систему розподілу біженців, яка базується на сукупності певних фіксованих критеріїв, повідомляє Немецкая волна.

Тепер кількість мігрантів, яких повинна буде прийняти та чи інша країна Євросоюзу, буде прямо залежати від чисельності власного населення і економічних показників держави.

Таким чином Європарламент виступив за відмову від чинної зараз Дублінської угоди, нагадує агентство dpa. Згідно з нею питання про надання притулку повинне розглядатися імміграційними службами тієї держави, де мігрант вперше подав заяву про притулок або вперше ступив на землю ЄС.

Сучасна міграційна криза показала недієздатність цього регламенту, оскільки такі країни, як Італія і Греція, на які припав основний потік біженців, не змогли з ним впоратися, дозволяючи мігрантам без відповідних документів потрапляти в інші країни, зокрема, до Німеччини.

Пропозиції, вироблені комітетом з питань внутрішніх справ, повинні бути ще підтримані сесією Європарламенту, після цього вони будуть передані на розгляд Ради міністрів ЄС.

Раніше Єврокомісія намагалася залучити Польщу разом з Чехією та Угорщиною до юридичної відповідальності за відмову приймати біженців з півдня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram