ГоловнаСвіт

Facebook визнав, що Росія могла втручатися в американські вибори через Messenger

Cлужбу обміну повідомленнями використовували підставні акаунти Facebook, виявлені під час внутрішнього розслідування.

Facebook визнав, що Росія могла втручатися в американські вибори через Messenger
Фото: fm.cnbc.com

Голова Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла користуватися цією програмою для впливу на американських виборців у 2016 році.

Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на The Wall Street Journal.

Так, він визнав, що деякі з 470 підставних акаунтів Facebook, які були виявлені під час внутрішнього розслідування компанії, використовували службу обміну повідомленнями Facebook Messenger.

Минулого місяця Facebook повідомив слідству, що за останні два роки виявив на своїй платформі тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними акаунтами з Росії. Зокрема, повідомляли, що з 470 неавторизованих акаунтів було витрачено близько $100 тис. на купівлю майже трьох тисяч оголошень.

Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами Росії втрутитися в президентські вибори в США.

Розкриття Facebook даних, що росіяни купували рекламу в цій соцмережі під час президентської кампанії 2016 року, змусило Федеральну виборчу комісію США заявити 14 вересня про необхідність "переглянути і модернізувати" виборче законодавство.

Нагадаємо, минулого тижня американські ЗМІ розповіли, як Facebook допоміг російському вторгненню в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram