ГоловнаСвіт

Російському художникові Павленському висунули обвинувачення в підпалі Банку Франції

Раніше росіянина помістили в поліцейський психіатричний стаціонар.

Російському художникові Павленському висунули обвинувачення в підпалі Банку Франції
Павленский устроил поджог Банка Франции
Фото: twitter.com/capucinema

Російського художника-акціоніста Петра Павленського і його соратницю Оксану Шалигіну взяли під варту за звинуваченням у "знищенні чужого майна небезпечними для оточуючих засобами" після підпалу офісу Банку Франції.

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на судове джерело.

Раніше Павленського помістили в поліцейський психіатричний стаціонар. Після експертизи його звільнили з-під психіатричного нагляду. Тепер його відправили під варту, зазначає Le Figaro.

Павленського затримали в понеділок, 16 жовтня. Він підпалив офіс Банку Франції, закликавши до "Великої Французької революції", звинувативши банкірів в тому, що вони "зайняли місце монархів". Центральний Банк Франції, зі свого боку, заявив, що подасть позов на палія.

Павленський заявив, що метою підпалу офісу було викликати "революційну пожежу по всьому світу". "Банк Франції зайняв місце Бастилії, банкіри стали на місце монархів. (...) Відродження революційної Франції спровокує революційну пожежу по всьому світу. Також у цьому вогні Росія почне своє звільнення", - підкреслив Павленський.

У січні Павленський виїхав із Росії разом з Шалигіною та дітьми після того, як у Росії проти нього порушили кримінальну справу про зґвалтування. У травні він отримав політичний притулок у Франції. У вересні в інтерв'ю Deutsche Welle Павленський розповів, що "захопив" будинок у Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram