ГоловнаСвіт

Постраждалі під час аварії російського А321 над Синаєм подали колективний позов на €1,4 млрд

Обсяг позовної заяви разом з додатками становить близько мільйона аркушів.

Постраждалі під час аварії російського А321 над Синаєм подали колективний позов на €1,4 млрд
Обломки российского А321
Фото: EPA

У Замоскворецький суд Москви звернулися 118 постраждалих у результаті авіакатастрофи А321 компанії "Когалимавіа" над Синайським півостровом із колективним позовом на загальну суму близько €1,4 млрд (трохи більш ніж 93 млрд рублів).

Про це "Интерфаксу" повідомив їхній адвокат Анатолій Кучерена.

Відповідачами за позовом виступають страхові компанії "Інгосстрах" і "Альянс Глобал Корпорейт енд Спешіелті", туристична компанія Brisco, російська авіакомпанія "Когалимавіа" (використовує бренд Metrojet) і компанія ЕірКап. Кучерена додав, що число позивачів може збільшитися.

Адвокат пояснив, що сума позову сформована з розрахунків компенсації збитків, моральної шкоди, втрати годувальника, а також страхового відшкодування. Він додав, що обсяг позовної заяви разом з додатками становить близько мільйона аркушів. Документи доставили в суд у двох валізах, вагою близько 50 кілограм.

Прес-секретар Замоскворецького суду Емілія Хіль підтвердила агентству, що позов уже надійшов до суду. Суддя прийме рішення про його прийняття до провадження впродовж п'яти днів.

Літак А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів із Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав аварії на Синайському півострові 31 жовтня 2015 року. 217 пасажирів і семеро членів екіпажу загинули. Росія визнала авіакатастрофу терактом

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram