ГоловнаСвіт

Іспанія погрожує призупинити автономію Каталонії

Від лідера Каталонії вимагають уточнити статус регіону.

Іспанія погрожує призупинити автономію Каталонії
Мариано Рахой
Фото: EPA/UPG

Центральний уряд Іспанії готовий призупинити автономію Каталонії, якщо голова її уряду Карлес Пучдемон не уточнить статус регіону до ранку 19 жовтня.

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

"І прем'єр-міністр Іспанії, і заступник прем'єр-міністра заявили, що уряд готовий застосувати статтю 155 Конституції і тимчасово призупинити автономію каталонського регіону на північному сході країни", - йдеться в повідомленні.

Уряд у Мадриді вдасться до такого заходу, якщо каталонський лідер Пучдемон не уточнить до 10 години ранку 19 жовтня (за місцевим часом) статус регіону.

Нагадаємо, 10 жовтня в парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набуття чинності цього документа було відкладено. Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, чи проголошена незалежність регіону. Однак призначеного дня Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністрові Іспанії не дав чітких відповідей і попросив про двомісячні переговори з центральним урядом. Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до ранку 19 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram