ГоловнаСвіт
Спецтема
Китай

Китай проводить масштабний контроль за забрудненням повітря

За три місяці було виявлено та ліквідовано понад 8000 випадків забруднення навколишнього середовища.

Китай проводить масштабний контроль за забрудненням повітря

Міністерство охорони навколишнього середовища Китаю з квітня 2017 року проводить наймасштабніший в історії країни контроль за управлінням забрудненням атмосферного повітря. Програма покриває 28 міст, серед яких Пекін і великі провінції, повідомляє китайське видання "Женьмінь жибао".

Контроль проводять упродовж року в 25 етапів із метою поліпшення екологічної обстановки включених у програму міст. Як повідомляють, за три місяці було виявлено і ліквідовано понад 8000 випадків забруднення навколишнього середовища. А контроль торкнувся понад 20 тисяч підприємств.

Основна мета контролю - відстежити джерела забруднення і перевести підприємства на більш нешкідливу роботу. З квітня в країні переселили 54 підприємства з традиційного індустріального регіону на сході провінції Цзинань, 323 котли були знесені.

Крім того, в країні активно застосовують практику штучних лісових насаджень, які поліпшують екологію і захищають від піщаних бур. Окрім того, такі насадження в китайській провінції Хебей біля дамби Сайханьба стали популярним туристичним центром, який приваблює близько 500 тисяч китайських і іноземних туристів. Річний дохід від проданих вхідних квитків сягає 40 мільйонів юанів.

Нагадаємо, сьогодні в Пекіні відкрився 19-й з'їзд Комуністичної партії Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram