ГоловнаСвіт

На Міжнародному фестивалі молоді в Сочі виник скандал навколо делегації Ізраїлю

Під час антиізраїльських демонстрацій звучали антиєврейські гасла, ізраїльтян називали фашистами.

На Міжнародному фестивалі молоді в Сочі виник скандал навколо делегації Ізраїлю
Фото: www.ria.ru

На Міжнародному фестивалі молоді в Сочі палестинці, єгиптяни і йорданці організували демонстрації з вимогою скасувати акредитацію делегації Ізраїлю.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook голова ізраїльської делегації Максим Бабицький.

За його словами, під час демонстрацій звучали антиєврейські гасла, а ізраїльтян називали фашистами.

"Після моєї вимоги до федеральної служби охорони їх розігнали", - написав Бабицький, відзначивши, що до демонстрантів "приєдналися і деякі арабські члени нашої делегації". Тепер наші "двоюрідні брати" опублікували заяву що нібито Росія не стримала даних в гаслі фестивалю обіцянок, не підняли прапори арабських країн, так ще й на фестиваль "лівих" партій/організацій запросили Ізраїль, зокрема представників однієї з ізраїльських партій право-екстремістського змісту. В результаті араби (Ірак, Бахрейн, Палестина, Йорданія, Ліван і Алжир) розгнівалися і зажадали вигнати Ізраїль з фестивалю.

"Насправді Росія ще до нашого вильоту попередила організаторів, що не збирається перетворювати фестиваль в політичні баталії і, щоб не ставити під удар нашу делегацію, скасувала для всіх ходу з прапорами. Російське МЗС доповіло мусульманським країнам, що не розглядає можливість позбавлення акредитації ізраїльську делегацію і вважає подібні заяви неприйнятними. Ми прилетіли не для політичних чвар", - зазначив представник Ізраїлю.

"Ми віримо в народну дипломатію і використовуємо будь-яку можливість розповісти людям правду про нашу країну. Ми любимо її і пишаємося нею. З цієї причини ми спілкуємося з представниками різних держав. При цьому арабські члени нашої делегації не тільки беруть участь в демонстраціях проти Ізраїлю, але і вказують екстремістам на нас, - написав Бабицький. - Тільки що через це була спроба нападу, зупинена Російськими службами безпеки. Я вірю в те, що народна дипломатія приводить до позитивних результатів, але то, що відбувається зараз, переходить всі межі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram