ГоловнаСвіт

ЄСПЛ визнав несправедливим рішення суду щодо братів Навальних

ЄСПЛ відмовився вважати справу "Ів Роше" політичною.

ЄСПЛ визнав несправедливим рішення суду щодо братів Навальних
Олег и Алексей Навальные
Фото: neftegaz.ru

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав несправедливим судовий розгляд стосовно Олексія та Олега Навальних у справі "Ів Роше"

Про це йдеться в рішенні ЄСПЛ

Суд постановив, що Росія повинна виплатити більш ніж €80 тис. Навальним - обом братам по €10 тис. як моральну шкоду, а також €45 тис. Олексію і €11 тис. та 460 тис. руб. Олегу як компенсацію витрат.

При цьому ЄСПЛ відмовився вважати справу "Ів Роше" політичною.

Адвокат Олексія Навального Ольга Михайлова повідомила "Интерфакс", що захист політика вимагатиме від Верховного суду припинення кримінальної справи про розкрадання коштів компанії "Ів Роше".

"Для нас головне, що ЄСПЛ визнав порушеною статтю 7 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, що відбувається вкрай рідко. Згідно з цим рішенням, Навальних притягнули до кримінальної відповідальності незаконно, оскільки ті дії, за які їх було засуджено, не є кримінальним злочином", - пояснила вона.

Мін'юст Росії заявив, що не можна погодитися з рішенням ЄСПЛ про наявність процесуальних порушень під час притягнення Навальних до кримінальної відповідальності.

У грудні 2014 року Замоскворецький суд Москви визнав Олексія та Олега Навальних винуватими в розкраданні в особливо великому розмірі коштів компанії "Ів Роше". Братам закидали розкрадання 26 млн рублів у компанії "Ів Роше" і понад 4 млн у "Багатопрофільній процесинговій компанії" і легалізації частини викраденого. Олег Навальний отримав 3,5 року колонії загального режиму, Олексій Навальний - 3,5 року умовно. У лютому Олегу Навальному відмовили в умовно-достроковому звільненні

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram